DELA

Replokal brann upp med Frideborg

”Ett par tusentals timmar”. Det uppskattar L´Amoris keyboardist Jens Wickström att bandet tillbringat i det lilla klubbrummet bredvid scenen.
Bandet flyttade in för drygt nio år sedan och har sedan dess också aktivt engagerat sig i föreningen.
– Det var ju lite av vårt andra hem, säger Jens Wickström som tillsammans med de andra bandmedlemmarna tillbringat otaliga timmar i replokalen i Frideborg.
– Vi hade ju turen att hitta en passlig lokal när vi började med musiken. Vi fick den dealen att vi gick med i föreningen och hjälpte till för att få billigare hyra, säger Wickström som suttit i styrelsen sedan 2007 och nu är viceordförande.
Delar av bandet är för tillfället i Italien och spelar in en skiva och hade tagit med sig en del instrument. Kvar i replokalen fanns förstärkare och ett trumset.
– Men allt var försäkrat, så det löser sig, säger Wickström som är mer bekymrad över andra saker med affektionsvärde som förvarades i ungdomslokalen.
– Man tänker mycket på annat som fanns där, huset har ju funnits i nästan 100 år.


Trodde det var ett skämt
Själv fick han veta om branden via ett sms från ordförande Mikael Westerlund.
– Jag trodde att han skämtade med mig först.
Han har hållit sig uppdaterad om läget via telefonsamtal och mess och inväntar svar från resten av styrelsen på vad som komma skall. För egen del gäller det att hitta ny replokal och köpa nya instrument och tillbehör. Men han tror Frideborg lämnar efter sig ett stort tomrum.
– Det var uthyrningar i stort sett varje helg. Vissa perioder har det varit uthyrt flera månader i sträck.
Läs mer om Frideborgsbranden papperstidningen!

Heidi Hendersson