DELA

Prishöjning för Air Åland

Från och med den trettonde augusti kommer Air Åland att höja sina priser för biljetter mellan Helsingfors och Åland med fem procent.
– Detta är en obetydlig prishöjning med tanke på att det är den första som görs på 20 månader, säger Air Ålands vd Anders Alm.
Bränslepriserna de senaste två åren har gått upp, och personalens löner har höjts två gånger. För att kompensera de utökade utgifterna höjer nu Air Åland sina biljettpriser med fem procent. Passagerarutvecklingen de senaste åren har varit positiv, och därför behöver inte höjningen bli större.
– Vi lyckas hålla höjningen på så här låg nivå tack vare den goda beläggningen. Annars hade vi kanske varit tvungna att höja priserna mer, för att kunna täcka de stigande utgifterna.


Två euro mer
Det tidigare billigaste biljettpriset mellan Helsingfors och Åland har legat på 46 euro. Nu kommer resan att kosta 48 euro.
– Denna prisökning är väldigt blygsam, med tanke på att priserna legat oförändrade i nästan två år. Dessutom informerade vi om prishöjningen på vår hemsida redan i våras. Den borde inte komma som en chock, säger vd Anders Alm.
Hur stort antal av de billigaste biljetterna kommer det att finnas tillgång till under varje flygrutt?
– Det kan jag omöjligt svara på, antalet varierar beroende på faktorer som tidpunkt och så vidare, säger Alm.

LINNEA TILLEMA

redaktion@nyan.ax