DELA

Prinsen besöker Bomarsund

En del av programmet är klart för Ålandsbesöket som prins Edward av Storbritannien gör i februari.
Englands prins Edward och hertiginnan Sophie kommer att besöka Finland fem dagar i början av februari. Under en av dagarna, närmare bestämt torsdagen den femte februari, kommer prinsen till Åland. Hertiginnan Sophie kommer inte att följa med eftersom hon har andra åtaganden hemma i Storbritannien.
I går besökte Andrew Wells, chef för den politiska avdelningen och pressavdelningen på den brittiska ambassaden i Helsingfors, Åland för att förbereda inför besöket.
– Vi är här för att besöket ska bli så lyckat som möjligt. Vi tittar på allt från tidtabeller och transporter till information om personer som prinsen kommer att träffa, säger Wells.
Värd för besöket är nuvarande talman Britt Lundberg (C). Hon är glad över besöket.
– Det är hedrande och framförallt ger det Åland publicitet. Det är alltid roligt att ta emot celebra gäster, säger Lundberg.
I slutändan är det hon som planerar vad besöket kommer att innehålla. Exakt vad prinsen kommer att göra och uppleva under sitt besök kommer att spikas i januari, säger Lundberg.
Några hållpunkter finns redan inprickade parets på schemat.
Enligt Wells är prinsen intresserad av historia. Därför kommer prinsen att besöka både Bomarsund och Ålands sjöfartsmuseum.
Läs mer i papperstidningen!

Annica Lindström