DELA

Pafs ordförande försvarar extralön

– Ska man inte visa sin uppskattning nu så vet jag inte när man ska göra det.
Det säger Pafs styrelseordförande Jarl Danielsson om kritiken mot att spelbolaget ger sina anställda en halv månadslön extra.
Nyheten att offentligt ägda spelbolaget Paf ger sin personal en halv månadslön i gratifikation har fått kritik – inte minst av finansminister Roger Nordlund (C) som i dag tillsammans med lantrådet Camilla Gunell (S) träffar Pafs vd Anders Ingves och styrelseordförande Jarl Danielsson.
Finansministern vill ha mer rättvisa principer för gratifikationer i landskapsägda bolag.
– Jag tar inte åt mig av vad det skrivs i tidningarna. Jag arbetar för företaget, säger Jarl Danielsson som inte vill jämföra ett spelbolag med samhällsservice.


Två skilda saker
Att landskapsregeringen överväger att byta ut medlemmar i Pafs styrelse har inget med gratifikationslönen att göra, säger lantrådet Camilla Gunell.
– Det är två skilda saker. Men jag har aldrig tyckt om den här typen av belöningssystem. Det är väldigt problematiskt. Paf är ett landskapsägt bolag och om något är oklart så måste vi förtydliga det. Vi ska driva en mer genomtänkt ägarpolitik.
Jarl Danielsson, tidigare vd för Eckerölinjen, understryker att den extra lönen inte är en ”bonus”.
– En bonus är något som parterna kommer överens om i ett avtal. Om man når ett mål så betalas bonusen ut.
Så är det inte i det här fallet, säger Danielsson.
– De som får gratifikationen är glada, det är klart. Men kom ihåg att vi genomgått ett stålbad. Det var inte länge sedan vi minskade på organisationen och inriktningen kraftfullt. Då var det inte roligt att jobba på Paf. Nu har det svängt. Om det är någon gång man ska visa sin uppskattning så är det nu.
Läs mer i papperstidningen!

Patrik Dahlblom