DELA

Nytt koncept skall sälja nordisk livstil

Nordisk mat med lokala fina råvaror är redan en framgång.
Nu lanseras nästa steg: Nordisk livsstil.
I mars ordnas en ny och unik konferens på Åland: Ny nordisk livsstil.
– Ny nordisk mat har med stor framgång fört fokus på det nordiska köket och våra lokala fina råvaror och i år firar det nordiska köksmanifestet 10 år. För att uppmärksamma detta samt att bygga vidare på Ny nordisk mat konceptet har vi valt att bygga på med ytterligare byggstenar för välmående, nämligen rörelse och sinne, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.
De nya byggstenarna består av ett samarbete med Medimar som består av en konferens om den nordiska matens och rörelsens betydelse för välmående och prestationsförmåga.
– Vi är stolta och glada att presentera en unik blandning av föreläsare inom dessa tre områden; ”Meal, Movement & Mind”.


Öka kompetensen
De som kommer är bland andra vetenskapsjournalisten Marie Ryd som är utbildad vid Karolinska institutet och har disputerat i medicinsk vetenskap. Ryd talar om matens och motionens betydelse för hjärnan. Rickard Tellström, docent i måltidskunskap, verksam i Grythyttan och aktuell från tv-programmet Historieätarna kommer för att tala om människors matval i historien och idag.
– Konferensen riktar sig till dig och din personal som vill öka kompetensen inom områdena mat och hälsa med syfte att öka prestationsförmågan. För personalansvariga, kostchefer, personliga tränare, dietister, storkökspersonal, företagsledare, politiker och dig som arbetar med mat och hälsa är konferensen ett måste, skriver arrangörerna.
Medimar & HS Consulting lanserar samtidigt ett nytt åländskt koncept, MovEat, som består av en kombination av rörelse och matlagning.

Titte Törnroth-Sarkkinen