DELA

Nu tror experterna på varm vinter

Det internationella vädercentret WSI (Weather Services International) har gett en ny långtidsprognos och tror nu att vi får den mildaste vintern sedan 2007-08 då det var extremt varmt.
Det finns fortfarande inga tecken på att den negativa nordatlantiska oscillationen NAO, som under de senaste åren har fört med sig kyla till våra breddgrader, skulle förekomma i år igen.
– Det tror vi att kommer att resultera i en mycket varmare vinter, säger chefen vid WSI, doktor Todd Crawford, i det senaste pressmeddelandet från centret.
Han förutspår vidare att det blir förhållandevis allra varmast i Norden med temperaturer klart över det normala för december, januari och februari.
WSI, som är världens ledande väderföretag och som ger service bland annat till flygbolagen och till företag som handlar med energi, offentliggör sin nästa långtidsprognos den 19 december.
Vad den närmaste veckan beträffar räknar våra nordiska meteorologer med att vädret fortsätter vara nåde milt och grått ett bra tag till. (tt-s)