DELA

Nu är Åland24:s sändningar i gång

I dag, måndagen den 1 oktober, sänds Åland24:s första inslag. Gå in på hemsidan www.aland24.ax och se inslag om allt från politik till högskolefest.
Inslagen kan du även se via iptv.


När Åland24 inleder sina sändningar i dag är det webb-tv, på hemsidan http://www.aland24.ax, och Ålcoms iptv som visar den nya kanalen.
Lagtingsvalet är ett av de återkommande inslagen. Fram till valet den 21 oktober kommer kandidater att svara på nya frågor varje vardag.
Dagens övriga inslag handlar om högskolans festliga inspark, om den åländska frieserhästen Janni, som valdes till en av världens vackraste hästar i sin ras, samt en presentation av Nya Ålands experter på ekonomi och juridik.
Det är bara att klicka på hemsidan på det inslag som du vill se.


Gratis också på iptv
På iptv finns Åland24 som ”video on demand” vilket innebär att de kunder som har iptv kan välja att se vilket Åland24-inslag de vill, vilken tid på dygnet som helst. Det är bara att välja inslag ur ett slags arkiv.
Iptv ser man i den vanlig tv-apparaten, liksom kabeltv och marksänd tv, skillnaden är bara att den distribueras via bredbandsnätet.
Är man intresserad av att skaffa iptv kan man vända sig till Ålcom. Åland24:s program är gratis för iptv-abonnenterna.
Enligt planerna ska Åland24 även så småningom att sändas via Smedsböle, MCA och andra lokala antennbolag.


Varje vardag
Åland24 skall lägga ut nya inslag varje vardag, så det lönar sig att gå in på hemsidan www.aland24.ax dagligen. En länk till hemsidan finns även Nya Ålands hemsida.

ANNA BJÖRKROOS

anna.bjorkroos@nyan.ax