DELA

Nordea prisat på global bankfest

Vid en internationell gala fick Nordea nyligen emotta ett flertal utmärkelser för sin Private banking-avdelning. På Åland är den speciella banktjänsten ett allt populärare alternativ.
– Trenden där förmögna ålänningar koncentrerar sin förmögenhetsförvaltning till oss håller i sig, säger chefen Mikael Granskog.
Det globala finansmagasinet The Banker stod bakom det festliga arrangemanget, PWM Global Private Banking Ceremony, som gick av stapeln i Geneve den 29 oktober. Vid tillställningen blev Nordea utsedd till 2014 års Best Private Bank i Norden, Best Private Bank i Finland och Best Private Bank i Norge.
I Finland är Nordea marknadsledande inom private banking, en banktjänst som erbjuder individuell förmögenhetsförvaltning för personer med en placeringsbar förmögenhet på minst 250 000 euro. Man har under en rad år haft ett starkt finansiellt resultat och attraherat allt fler kunder, inte minst på Åland.
– På Åland har vi haft några riktigt fina år med en årlig tillväxt på tio procent i antalet kunder. Kapitalet under förvaltning har växt hela 35 procent under de senaste två åren och uppgår nu till 323 miljoner euro, säger Mikael Granskog, chef för Private Banking i Sydvästra Finland och Åland.
Nordea Private Banking har under förvaltning sammanlagt ett kapital på 82 miljarder euro samt en personalstyrka om drygt 900 anställda.

Heidi Hendersson

heidi.hendersson@nyan.ax