DELA

Mycket humor på Alandica

Våren på Alandica bjuder på mycket humor.
Förutom teaterkomedier är flera kända svenska ståuppare på gång.
Den 27 och 28 januari spelas ”Boeing Boeing” med Nanne Grönvall i huvudrollen.
Folkkära Babben Larsson kommer den 10 februari. Känd från ett otal sammanhang som Parlamentet i TV4, krogshowen REA och egna tv-talkshowen Babben & Co.
Som Nya Åland tidigare berättat är Claes Malmberg inbokad till den 3 mars med föreställningen ”Claes Malmberg Still Alive”, som han skrivit tillsammans med Lennie Norman. Det blir både musik och komik.
Den svenske komikern Ronny Eriksson gör en 6 dagars turné i Finland med sin show ”HopKok” i mars. Den 6 mars är han på Alandica. Även här utlovas en blandning av sång, musik och humor.
Den 9-10 mars visas ”Nu är det klippt” med Janne ”Loffe” Carlsson, Carina Lidbom, Sanna Ekman och Joakim Nätterqvist som affischnamn.

Musik
Även på musikfronten är flera artister från Sverige på väg.
Louise Hoffsten, som just nu kan ses i ”Stjärnorna på slottet” i SVT kommer den 5 februari. Hon kompas av Wentus Blues Band från Karleby.
Jill Johnson bjuder på rockig country den 25 mars och Mikael Wiehe är på plats med sina visor den 11 april.
Vidare kan nämnas klassisk storbandsjazz med The World Famous Glenn Miller Orchestra den 15 februari och ”A Tribute to Queen” med åländska projektkören under ledning av Johanna Grüssner den 14-15 april. (ms)