DELA

Mjölkmustascher mot cancer

Det låter som ett skämt, men med fototävlingen ”Ålands roligaste mjölkmustasch” hoppas man öka synligheten för prostatacancer och samla ihop pengar till Blå bandet och Ålands cancerförening.
Ålandsmejeriet ÅCA och Posten Åland ordnar tillsammans en fototävling under namnet ”Ålands roligaste mjölkmustasch”.
– Vi är inspirerade av kampanjen Movember som gick ut på att man inte skulle raka sig på en månad utan låta skägg och mustasch växa för att öka synligheten för prostatacancer, som man annars inte pratar om så mycket som man borde. De flesta tjejer kan dock inte odla en mustasch, men alla kan få en mjölkmustasch, och då tyckte vi att det skulle passa bra att samarbeta med ÅCA, säger Björn Wennström, marknadschef på Posten.
Tävlingen, som började i går, går ut på att man ska ta en bild på sig själv med en mjölk- eller yoghurtmustasch och sedan skicka den till Posten via e-post eller MMS.
Bilden läggs sedan upp på Postens hemsida och i augusti väljer en jury bestående av fyra personer ut tio kandidater som allmänheten får rösta på via SMS.
Varje SMS kostar antingen två eller fem euro och man kan rösta hur många gånger som helst. Pengarna går oavkortat till Ålands cancerförening och Blå bandet.
Läs mer i papperstidningen!

Felix Quarnström