DELA

Mirra blev attackerad av två grand danois

Beaglen Mirra blev attackerad av två grand danois under kvällspromenaden för en och en halv vecka sedan. Nu är både hon och snart 80-åriga matte rädda att gå ut.

Det var förra lördagen, den 27 april som beaglen Mirra och matte gick sin sedvanliga kvällspromenad genom bland annat Engelska parken. Två unga killar i tonårsåldern kom samtidigt dit med två hundar av rasen grand danois. Killarna ville åka rutschkana i lekparken och släppte lös de stora hundarna.
– Direkt de kom loss attackerade de Mirra. Båda började bita henne över ryggen och jag ramlade omkull, berättar matte som vill vara anonym.
De unga killarna kom springande och lyckades fånga de stora hundarna men då hade de redan hunnit bita fyra-fem hål i ryggen på Mirra.
– Pojkarna frågade hur det gick och var alldeles till sig. Själv var jag chockad och jag visste ju inte då hur det gått med Mirra. Men när jag strök henne över pälsen fick jag händerna fulla med blod.
Pojkarna tog sina hundar och gick hem, men Mirras matte som kände igen de ovanliga hundarna och visste i vilket hus de hörde hemma gick senare dit och pratade med föräldrarna.
– De beklagade det som hänt och sade att de inte har några pengar just nu för att ersätta veterinärkostnaderna. Efter den 15 maj ska de ha pengar.

Hon förde Mirra till veterinären på lördag kväll och därefter har hon varit dit sammanlagt fem gånger för att spola ren såren. 
Dagen efter attacken gjorde hon också en polisanmälan över händelsen.

Läs mer i onsdagens Nya Åland!

Anne Sjökvist