DELA

Midsommarkonsert på klipporna

I fyra år har Kjell och Gunilla Lindstedt tagit med högtalare och instrument ner till Mörkö-klipporna på midsommarafton och ställt till med konsert för båtburna och för de som bor på andra sidan viken.
I år blir det urpremiär för Kjells nya låt ”Åland i mitt hjärta”.
För fem år sedan stack Kjell Lindstedt ut huvudet genom sovrumsfönstret och spelade en bit för sin son Christian Lindstedt och hans fru Alexandra Lindstedt, som var på en romantisk roddtur i viken. Trumpettonerna fick uppskattning och applåder från midsommarfirare på det lemländska fastlandet.
Kjell och Gunilla Lindstedt hyr en stuga på Mörkö i Lemland. Till vardags bor de i Växjö. Kjell jobbar som researrangör och Gunilla är verksamhetschef för Kronobergs läns rehabklinik. Kjell är uppvuxen på Åland.

Femårsjubileum
I år är det femårsjubileum för deras tradition med midsommarkonserter på klipporna. De har tillverkat ett flygblad som de lämnar i brevlådor hos boende i området och har till och med skickat stugans koordinater till Visit Åland för att locka åhörare.
För de som inte kan komma och lyssna från båten på midsommarafton så spelar paret även Jan Karlsgården klockan sex på kvällen på midsommardagen.

Frans Jansson