DELA

Midas börjar trafikera i Karibien

Godby Shippings lastfartyg Midas ska under två års tid trafikera i Karibien för världens tredje största container shipping företag.
Midas ligger nu i Mariehamn, meddelar Godby Shipping, men ska upp på dock i Stockholm den 18 till 24 april och därefter till Le Havre i Frankrike. Där övertar det franska rederibolaget CMA CGM fartyget och lastar henne innan avfärd till Karibien.
CMA CGM är världens tredje största globala linjerederi som sysslar med containerfrakt. Hemhamnen är Marseilles i Frankrike och man har kontor i 150 länder.
Midas ska trafikera mellan hamnarna i Puerto Rico, Charlotte Amalie, Christiansted, Road Town, Philipsburg, Basseterre, Pointe A Pitre och Gustavia.
Vad är kontraktet värt för Godby shipping?
– Jag har inget intresse av att monetärt specificera värdet, men på marknaden är det fortsättningsvis överutbud så det är mycket positivt att få ett sådant här kontrakt, säger Dan Mikkola vid Godby shipping.
Midas är ett roro-fartyg och tar rullande gods, det vill säga bilar och containrar. Transporterna i Karibien blir från Puerto Rico till de mindre öarna.
Läs mer i papperstidningen!

Nina Smeds