DELA

Mer nytt kapital för Air Åland

En emission som kan ge Air Åland 700.000 euro i nytt kapital inleds idag. Enligt ett pressmeddelande är ägarna redo skjuta till mera kapital.
Flygbolaget behövde 300.000 euro genast i oktober, vilket förverkligades. Sedan skulle ägarna gå in med maximalt 700.000 euro i januari, efter att upphandlingen på Arlanda blivit klar.
– Nu är Arlandatrafiken klar. Air Åland tillsammans med Next Jet var enda anbudgivare. Det innebär att Air Åland kommer att sköta Arlandatrafiken fyra år framåt. Anbudssumman för de kommande fyra åren svarar bättre mot den verkliga kostnadsnivån för den trafiken än vad tidigare avtal gjort, skriver styrelseordförande Kjell Clemes i ett pressmeddelande.
Enligt bolaget har konkurrensen varit ”mördande” på Helsingforslinjen sedan november, då Fly be började trafikera på samma sträcka. Enligt Air Åland har passagerarna den senaste tiden märkt skillnaden mellan bolagen.
”Inställda avgångar och kraftiga förseningar har tydliggjort hur en framtid utan Air Åland kan se ut.” skriver bolaget.
– Alla bolag kan drabbas av förseningar och andra problem. Men Air Åland ställs inte inför en valsituation vilken destination som är viktigast. Åland är alltid viktigast och naturligtvis är det en styrka och en garanti för en fungerande flygtrafik, säger Air Ålands vd Jan Erik Sundberg.
Emissionen i Air Åland startar idag och avslutas den 28 februari. Air Åland räknar med att befintliga aktieägare deltar men att även nya aktionärer tar tillfället i akt och blir delägare i Air Åland.


Läs mer i morgondagens Nya Åland!

Anna Björkroos

anna.bjorkroos@nyan.ax