DELA

Medelhavskänsla i nya Arken

Lobbybaren har förvandlats till en mysig medelhavsrestaurang, och nattklubben känns sobert modern och fräsch. Arkipelags nedre våning är knappt att känna igen.
I kväll nyöppnar den.
Rottingmöbler, varma toner i textilierna, citroner, olivolja och balsamvinäger på borden. Visst är det medelhavskänsla över Arkipelags nya restaurang Oliven som ersatt lobbybaren.
– Inspirationen är italienska och franska rivieran, vi ville skapa en varm och intim känsla, säger vd Ann-Louise Djupsund.
Det får man väl säga att de lyckats bra med, Anders Wiklöf och Lotta Wickström-Johansson, som planerat inredningen både i restaurangen och nattklubben.
– Oliven ska vara en kontrast till det avskalade, asketiska som är inne nu. Här är det dukar på borden, mysigt och ombonat. Även om man är den enda i restaurangen ska det känns bekvämt, säger Lotta Wickström-Johansson.
Sextio personer får plats i Oliven, och där kan man förstås precis som tidigare också sätta sig och bara ta en drink från baren.
I kväll torsdag klockan 22 öppnas de nya utrymmena för allmänheten. Olivens öppna kök är dock ännu inte riktigt färdigt så den medelhavsinspirerade maten får man vänta på till början av nästa vecka.
Läs mer och se fler bilder i papperstidningen!

Anne Sjökvist