DELA

Man åtalad för påkörningsförsök

Den man som i går åtalades för att ha försökt köra på en tjänsteman bestrider brott på alla punkter.
Det var i augusti i fjol som mannen enligt åklagaren Roger Eriksson gjorde sig skyldig till våld mot tjänsteman, försök till grov misshandel och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.
Mannen skulle delges flera ärenden, bland annat en konkursdom och en brottsmålsstämning. Konkursboets förvaltare och stämningsmannen hittade mannens bil parkerad vid en servicestation i Godby.
När han kom till bilen ville han inte tala med dem utan satte sig i bilen och körde i väg. Stämningsmannen som stod drygt en meter framför bilen vittnade om att han fick kasta sig åt sidan för att inte bli påkörd. En fot var under det vänstra framdäckets hjulhus när den åtalade körde förbi.


Inte avsiktigt
Den åtalade sade i rätten att han körde långsamt när han startat bilen och att han inte avsiktligt körde mot stämningsmannen.
– Jag försökte köra bort, men han flyttade inte på sig.
Han visste vem stämningsmannen var när han såg honom vid macken och ville inte träffa honom. Senare på dagen ringde den åtalade till konkursboets förvaltare och gick med på att träffa honom – men inte stämningsmannen.
I rätten sade konkursförvaltaren att han träffade mannen men det var ”spänt” och hans bedömning var att det inte var någon idé att ta hand om konkursboet den dagen ”med hänsyn till min säkerhet”.
Läs mer i papperstidningen!

Patrik Dahlblom