DELA

Lyxhotellet har investerare i Hong Kong

Bakom hotellprojektet på Lotsberget står ett konsortium med bland annat en ägare och investerare i Kina.
Konsortiets mål är att utveckla flera lyxhotell runt Östersjön.
Colorful Hotels är ett konsortium bestående av många olika personer och företag. Det framgår ur ett brev som företaget skrev till Mariehamns stad i fjol och som den nytillsatta stadsstyrelsen nu får ta del av.
De två nyckelpersonerna bakom Colorful Hotels är, som Nya Åland tidigare har berättat, den verkställande direktören Stefan Eriksson, som ansvarar för affärsutveckling och daglig drift och Jan Rutensköld, Creative Director med konceptutveckling på sitt bord.
Bengt Gustafsson, genom bolagen Karlskoga industrifastighets ab och Stifag ab, tillför kompetens inom fastighetsutveckling. Ulf Löwenhav tillför kompetens inom finansiering. Mikael Kraft tillför kompetens inom events och hospitality. Dessutom finns en passiv ägare/investor i Hong Kong, skriver Stefan Eriksson i brevet till staden men han avslöjar inte den kinesiska investerarens namn.
– Vår partner inom Prospect/Investment Management är PricewaterhouseCoopers. Juridisk kompetens tillförs genom Kilpatrick Townsend & Stockton advokatbyrå.


För dialog
Vad planerna för lyxhotellet i Mariehamn beträffar har den internationella hotelloperatören Choice Hotels/Quality Resort redan tidigt knutits till projektet genom ett intentionsavtal och entreprenörföretaget Veideke står för själva projektutvecklingen. Det är till exempel Veidekke som har låtit ta fram de ritningar på hotellet, The Vista Spa and Resort, som nyligen presenterades i Nya Åland.
Colorful Hotels lyfter i brevet till staden också fram sitt samarbete med Ålands Bygg ab och Mariehamns ingenjörskonsult/MIK.
Någon information om tilltänkta fastighetsägare ger Colorful Hotels inte, utan skriver bara att de ”sedan långt tillbaka för dialog med ett antal stora aktörer i Norden”.
– Dessa kan vi av sekretesskäl och affärsmässiga orsaker tyvärr ännu inte avslöja.
Läs mer i fredagens papperstidning!

Titte Törnroth-Sarkkinen