DELA

Lugn, fiske och historia ska locka ryska turister

En grupp representanter för ryska reseåterförsäljare besökte i måndags Åland för att bedöma våra möjligheter som ett turistmål.
Sergei Kukaev, vd för en resebyrå, tycker att Åland har stor potential.
Under måndagen besökte en grupp bestående av trettionio representanter för ryska reseåterförsäljare och turistföretag Åland som en del av en längre resa med målet att hitta nya resmål och attraktioner att erbjuda.
Sergei Kukaev från Sankt Petersburg är vd för Paromy Center, ett företag som agerar som återförsäljare av buss- och båtbiljetter för länderna runt Östersjön och som är det största i branschen.
Han tror att Åland har många aspekter som skulle kunna locka ryska turister och har själv varit här tre gånger förut.
– Åland är en intressant plats och jag tror att det finns en stor potential att locka till sig turister. Många ryssar som åker på semester i dag söker efter lugna platser eftersom de ryska storstäderna är så stressiga och högljudda. Till exempel, här i Mariehamn visar bilförarna respekt för fotgängare och cyklister men i Sankt Petersburg är det som ett krig, säger han och skrattar.
– Dessutom finns det bra möjligheter för fiske här vilket tilltalar många.
Han nämner också Ålands och Rysslands gemensamma historia som något som kan locka ryska turister till Åland, och säger att den åländska kulturen påminner en del om den ryska.
– Vi är historiskt anknutna till varandra och det gör er intressanta som turistmål.
Läs mer i papperstidningen!

Felix Quarnström