DELA

Lotta vill att alla ska känna till Åland

Det är mycket nu för Visit Ålands nytillträdda vd Lotta Berner-Sjölund. Att sätta sig in i ett nytt jobb och en ny organisation tar längre än en vecka – och det finns mycket att ta tag i.
Men hon har målet klar för sig.
– Vi måste förstärka Ålandsbilden.
Lotta Berner-Sjölund har vigt onsdagseftermiddagen åt intervjuer. Att hon, som är utbildad ekonom med inriktning på marknadsföring vid Handelshögskolan i Helsingfors, nu har hamnat på ett turistföretag är ingen slump.
– Turism har alltid varit ett intresse för mig, det har alltid funnits där. Flera av mina sommarjobb har varit turistrelaterade, så det var självklart för mig att söka den här tjänsten.
Den första veckan har hon ägnat åt att samtala och diskutera med personalen för att tillsammans komma fram till hur man ska jobba framåt. Att öka samarbetet inom organisationen är den allra första åtgärden hon vill få till stånd.
– Jag upplever att här finns många sakkunniga personer, men inte så mycket kommunikation. Vi måste sitta ner och bestämma vem som gör vad. Vi måste reda upp här hemma innan vi kan gå ut och arbeta.
Efter att ha fått ordning på det organisatoriska ska Lotta Berner-Sjölund ta tag i det hon är anställd för att göra – marknadsföra Åland.
– Då ska vi ta itu med att lägga upp en marknadsföringsplan. Jag har ännu inte hittat ett skriftligt dokument där det i detalj framgår vad vi ska göra 2014 så det behöver vi få till pappers. Det vi har är verksamhetsplanen som styrelsen har gjort, men den är väldigt allmän. Det har gjort den så med avsikt för att ge utrymme åt den nya vd:n.
Läs mer i papperstidningen!

Minna Wallén