DELA

Li Björling blev Voice of Rockoff

14-åriga Li Björling vann finalen i artisttävlingen The Voice of Rockoff som avgjordes idag. Hon vann med den egenhändigt komponerade låten ”Typical”.
Och ikväll uppträder hon som gästartist med Rolandz kl. 22.00.

Det var i det närmaste fullsatt framför lilla scenen på Torget på fredagen när artisttävlingen The Voice of Rockoff skulle avgöras. Tävlingen har varit öppen för ungdomar under 18 år och i veckan har det hållits två deltävlingar. På fredagen var det alltså dags att utse en vinnare bland de sex finalisterna.
Juryn bestående av Sofia Kosonen, Ramona Nordberg och Lena Mörn hade ett tufft uppdrag att välja en vinnare.
– Alla har varit helt otroligt duktiga, sade Ramona Nordberg under prisutdelningen.
Vann gjorde 14-åriga Li Björling som till vardags bor i Stockholm och går på musikskola. – Det känns superkul. Jag är alltid nervös inför ett uppträdande, säger hon. 
Lis familj har sommarställe och ”halva släkten” i Finström. Enligt Lis mamma Carina Björling har dottern övat mycket inför tävlingen.
– Hon satsar alltid hårt. Att vinna idag var en riktig belöning för henne.
De andra deltagare i finalen var Ellen Smulter 14 år, Cajsa Hallbäck 15 år, Nicole Björling 11 år, Emilia Alm 13 år och Sofia Eriksson 9 år.

På fredagseftermiddagen kom ett meddelande om att Li Björling kommer att uppträda med dansbandet Rolandz på Rockoffs stora scen med start klockan 22.00.

Läs mer i måndagens Nya Åland!