DELA

Läget är stabilt för Matboden

Matboden i Lumparland har haft en tuff tid sedan den blev Kesko-butik. Men tack vare en lyckad nyemission ser butiken ut att klara sig ett tag till.
Matboden i Lumparland blev Kesko-butik år 2006 och sedan dess har det varit svårt att hålla sig flytande. Aktierna sjönk och byten av lager och system kostade. Men i april i år utlystes en nyemission och nu ser vindarna ut att ha vänt.
Kommunstyrelsen köpte 80 nya aktier om 50 euro vardera, det genererade alltså 4.000 euro totalt. Även kommuninvånare och sommarboende i Lumparland har hjälpt till att stabilisera ekonomin.
– Det här innebär inte att vi kan slappna av nu men det är klart att det är skönt, säger butikschef Kristina Nordlund.


Köptrogna kunder
Man har insett att man inte kan ha lika låga priser som till exempel Sparhallen men man försöker i stället ha erbjudanden ibland.
Förra september låg butiken över 20.000 back men nu har man precis klättrat över plusstrecket. Om trenden håller i sig beror helt på lumparlänningarnas köptrogenhet.
– Om de fortsätter handla mycket och vi håller oss på plus minus noll kan vi fortsätta en tid framöver i alla fall, säger styrelsens ordförande Erika Sjölund.

TANJA LÖNNQVIST

tanja.lonnqvist@nyan.ax