DELA

Korkad affisch marknadsför champagnen

Fotografen Tiina Tahvanainen vann landskapets affischtävling för sommarens champagneauktion. Hon har använt korkar från champagneflaskor som illustration.
Det var i mars som landskapsregeringen utlyste en affischtävling. Affischen ska nyttjas i marknadsföringen av champagneauktionen den 8 juni, alltså den auktion då ytterligare ytterligare elva flaskor från champagnevraket ska säljas. Det handlar om en flaska Heidsieck, fyra Veuve Clicquot och sex Juglar.
Därtill kommer det även att bjudas ut årgångschampagne från champagnehusen Veuve Clicquot, Moët & Chandon och Dom Perignon. Själva auktionen kommer att skötas av det franska auktionshuset Artcurial i Paris.

Tre favoriter
Enligt ett pressmeddelande från landskapsregeringen bestod juryn av projektledare Lina Dumas, Tanja Reuter-Linden, Peter Bergström och Henrika Lax och de utsåg alltså fotografen Tiina Tahvanainens, bosatt i Mariehamn, bidrag till vinnare. Prissumman är 1.000 euro.
Juryn valde även att dela ut hederspris på 500 euro till Elena von Beetzen-Balaceanu och Sven-Åke Granit. Alla tre bidragkommer att ställas ut under auktionsdagen på Alandica.
Totalt 22 bidrag lämnades in till affischtävlingen innan sista inlämningsdag, som var den 10 april.

Anna Björkroos