DELA

Kommitté tar över ansvaret för Övernäs

MARIEHAMN. En byggnadskommitté ska tillsättas med ansvar för att om- och tillbyggnaden av Övernäs högstadieskola förverkligas. Det föreslår stadsdirektören inför stadsstyrelsens möte på torsdag.
Ansvaret fråntas därmed stadens infrastrukturnämnd och de kvarvarande investeringsanslagen omdisponeras från nämnden till stadsledningen.
– Uppdraget sträcker sig till dess att mottagningssyn har hållits och projektet är ekonomiskt slutreglerat varvid den färdiga byggnaden överlämnas till infrastrukturnämnden för förvaltning, skriver stadsdirektören i sitt förslag.
Önskemålet om överlämnandet av ansvaret för om- och tillbyggnaden kommer från stadsfullmäktige.
En kostnadsutredning om åtgärdsbehoven i skolan och i Idrottsgården genomfördes i höstas, efter att bland annat ledamot Igge Holmberg (S) lämnat in en motion. Syftet var bland annat att undersöka om det är möjligt att bygga på en till våning ovanför simbassängen i Idrottsgården. Enligt utredningen skulle det bli en dyr historia, som totalt skulle kosta runt 26 000 euro.
Samtidigt undersöktes skolans norra del, där skolköket ligger. Under året ska en projektering av VVS-installationerna utföras, något som väntas kosta uppemot 600 000 euro. Utredningen anses vara tillräcklig med anledning av motionen. (mw)