DELA

Karlström fixade egna frimärken åt tv-kändis

Trots att näringsminister Fredrik Karlströms nya byxor är trånga ryms det okonventionella marknadsföringsknep i bakfickan.
Då han nyligen satt på motionscykeln framför TV:n fick han idén att föreviga Adam Alsing på frimärken som han sedan donerade till programledaren.
– Vi kan alla om vi vill, marknadsföra Åland utan att det behöver kosta så mycket bara vi tänker i lite nya banor och det bör vi alla göra.
Det skriver Fredrik Karlström på sin blogg och levererar ett exempel på hur ”lite nya banor” kan se ut i praktiken.
Berättelsen börjar med att Karlström inser att plus 15 kilogram på 15 månader har lett till att han inte längre kommer in i sina favoritbyxor. Upptäckten skärrar till den grad att motionscykeln får flytta in från förrådet för att i stället få en paradplats framför TV:n.
Karlström sätter på apparaten, närmare bestämt på TV3 där programmet Adam Live sänds. Han klättrar upp på sin cykel med blicken riktad mot Alsings talkshow.

Tackar Karlström
– Jag ser hur Lillbabs kommer in i studion, orsaken varför hon är där är bland annat för att svenska posten beslutat att göra ett frimärke av henne. Adam Alsing tycker det är oerhört häftigt att tanten fått ett eget frimärke och inslaget surrar just kring det, skriver Karlström.
– Jag har just kommit igång med min cykling, svettas, stånkar men har fortfarande tanken klar och får en idé om att här är ett läge att marknadsföra Åland…
Följande dag beställer Karlström frimärken av posten med Adam Alsing som motiv, man kan ju få märken med egna motiv via tjänsten Mina frimärken. Då han får märkena skickar han dem och sitt visitkort till TV3.
Den 27 januari kommer responsen.
– När jag sitter ensam och eftersvettas i vår vedeldade bastu kommer Eva springande och säger att Adam Alsing i det direktsända programmet tackar näringsminister Fredrik Karlström på Åland för att även han har blivit förevigad som motiv på ett frimärke.
Läs mer i papperstidningen!

Titte Törnroth-Sarkkinen