DELA

Kamprad nu fjärde största ägare i ÅAB

Familjen Kamprads Stiftelse – The Family Kamprad Foundation har ökat sitt innehav i Ålandsbanken med 250.000 aktier.
– Bättre start på det nya året har jag svårt att föreställa mig. Det är oerhört hedrande och vi ser Familjen Kamprads ökande investering som ett bevis på att det vi gör tillsammans med våra kunder i Ålandsbanken uppskattas, säger Peter Wiklöf.


Såhär skriver banken i ett pressmeddelande som kom nu:
”Innehavet uppgår nu till 797.340 aktier. Det motsvarar 5,53 procent av antalet aktier och gör därmed Kampradstiftelsen till den fjärde största ägaren i Ålandsbanken.
Familjen Kamprads innehav motsvarar cirka 7, 4 miljoner euro eller 66 miljoner kronor sett till den senaste aktiekursen.
Investeringen i Ålandsbanken är ett av Familjen Kamprads Stiftelses få kärninnehav och ses som ett synnerligen långsiktigt innehav.
– Alla aktieägare är naturligtvis välkomna till Ålandsbanken, men att just Familjen Kamprads Stiftelse väljer Ålandsbanken som ett av sina kärninnehav ser vi som extra tillfredsställande, säger Peter Wiklöf , Ålandsbankens VD och koncernchef.


Är hedrade
Den Kampraddominerade stiftelsen flaggade upp för sitt utökade innehav den 13 januari 2012.
De fyra största ägarna i Ålandsbanken är nu Anders Wiklöf, Alandia-Bolagen, Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag samt Familjen Kamprads Stiftelse.”

Anna Björkroos

anna.bjorkroos@nyan.ax