DELA

Joel vill att alla ska älska Åland

Love Åland ska bli ålänningarnas eget sociala medium. Det hoppas i alla fall dess upphovsman, Joel Widengren i Eckerö.
– Man slipper bruset som finns i andra sociala medier och det blir mera Ålandsspecifikt, säger han.
Facebook, Twitter, Instagram… Internet svämmar över av sociala medier och nya poppar upp med jämna mellanrum. Behövs det verkligen ett till? Jo, det gör det. Det tycker i alla fall Joel Widengren som har startat Love Åland.
– I andra sociala medier finns det så oerhört mycket brus från hela planeten. Så jag tycker att det är bra att ha ett lokalt socialt medium där man slipper det. Här finns en mer sorterad kommunikation som är Ålandsspecifik.
På till exempel Facebook finns det redan en hel del grupper med Ålandsanknytning. Så Joel Widengren tror att det finns en efterfrågan.
– Jag har redan startat 16 grupper, en för varje kommun. Här ska man kunna diskutera vad som händer i kommunen och personer som vill resa till Åland ska kunna ställa frågor i forumet om en kommun och få svar där. Man kan också skapa egna grupper om man har något specialintresse.
Love Åland är fortfarande väldigt nytt och har bara varit öppet för allmänheten i en dryg vecka. Hittills är medlemsantalet ganska blygsamt – runt 20 användare.
– Men visionen är att komma upp i tusen användare till årsskiftet och sedan siktar jag på tiotusentals. Men det är ju en resursfråga –i takt med att användarantalet ökar kommer också efterfrågan på nya funktioner att öka.
För att skapa en profil på Love Åland kan man antingen logga in via Facebook eller Google om man redan har konton där. All information som man har på sitt Facebookkonto överförs då till Love Åland-kontot. Har man inget sådant konto går det bra att skapa en ny profil direkt på Love Åland.

Minna Wallén