DELA

JIK-volley drabbas värst när Rosella tas ur trafik

IDROTT. Många åländska idrottslag tävlar i svenska serier. Nya Åland har frågat hur de påverkas av Rosellas trafikuppehåll.

Som vi berättat blir det totalstopp på linjen Mariehamn–Kapellskär från och med den 7 januari 2013 och tre månader framåt. Idrottslag som brukar resa med Rosella under vintern får se sig om efter andra lösningar.
– Viking Line är en stor sponsor för oss och så hittills har vi så långt som möjligt försökt resa med Rosella, säger Terese Flöjt, ordförande i Jomala IK:s volleybollsektion.
Flöjt berättar att JIK:s motståndare brukar ta Eckerölinjen när de kommer till Åland för att spela matcher. Eckerölinjen planerar ingen dockning i vinter, så för de gästande lagen borde Rosellas trafikuppehåll inte innebära några problem.
– Det är tur att vi får veta det här tidigt. Nu får vi prata med Svenska volleybollförbundet och med de lag vi ska möta om vilka matchtider som fungerar så att vi hinner över i tid. Annars blir vi tvungna att ta en övernattning i Sverige men det blir ju mycket dyrare förstås.
Kommer ni att övergå till att åka med Eckerölinjen eller tar ni någon annan Vikingfärja?
– Det är jättesvårt att säga hur vi ska göra, det måste vi se över.

Läs mer i papperstidningen!

Malin Lundberg