DELA

Italienskt med nya krögare i Bastö

Pastarätter och italiensk glass står på menyn när företaget Lconté tar över driften av Bastö bykrog.
Det är Lolita Hilander och Rosario Brancato som står bakom det nystartade företaget Lconté, som i vår alltså tar över som krögare i restaurangen vid Bastö hotell- och stugby i Finström. Enligt kontraktet ska de sköta driften under åtminstone två år.
De nya krögarna arbetar som bäst med att ställa i ordning lokalen och få alla nödvändiga tillstånd, men planen är att slå upp dörrarna lagom till första maj.
– Vi tyckte att det behövdes ett lite annorlunda koncept än bara biff och pommes. Vi satsar därför på en annorlunda inriktning med italiensk mat, säger Lolita Hilander.


Glass till dessert
För Hilander är restaurangbranschen ny, medan sambon Rosario Brancato har jobbat i branschen tidigare och redan är känd av många ålänningar genom glassbaren Gelateria Gattopardo i Strandnäs.
Vad serveras när Bastö bykrog öppnar för säsongen?
– Vi strävar efter att hålla bra klass på restaurangen, men det ska inte heller bli någon dyr krog. Vi kommer bland annat att servera olika italienska specialrätter, olika pastarätter men även kött och fisk. Och så italiensk glass till efterrätt såklart, säger Lolita Hilander.

ANNA BJÖRKROOS

anna.bjorkroos@nyan.ax