DELA

Ingen bjöd på champagneauktionen

Årgångschampagne från bland annat Dom Perignon bjuds ut tillsammans med vrakchampagnen i sommar, när franska auktionshuset Artcurial tar över. Men det var ingen som i tid hade lämnat in anbud för att sköta auktionen.
Amerikanska Acker Merrall & Condit, som höll i fjolårets champagneauktion, byts i år till Frankrikes ledande auktionshus Artcurial.
Landskapsregeringen hade begärt anbud från fyra auktionshus, men ingen svarade inom utsatt tid. Därefter inleddes förhandlingar med den franska firman.
Artcurial samarbetar med champagnehusen Veuve Clicquot, Moët & Chandon och Dom Perignon och utöver vrakchampagnen säljs årgångschampagner från dessa hus.
– När det blir flera olika champagner innebär det flera eventuella köpare, säger projektledare Lina Dumas.
Hon säger att även om det kanske inte låter så betydelsefullt för dem som inte är insatta innebär det en stor förändring för auktionen. Dessutom skiljer sig det franska auktionssättet från det amerikanska, vilket innebär ett lite annorlunda upplägg på auktionen.
Auktionen hålls på Alandica den 8 juni. Av vrakchampagne säljs sex flaskor Juglar, fyra flaskor Veuve Clicquot och en flaska Heidsieck & Co. Överskottet från auktionen går till organisationer som arbetar med att förbättra Östersjöns vattenkvalitet och till marinarkeologiska och sjöhistoriska undersökningar.
Läs mer i papperstidningen!

Annakaisa Suni