DELA

Hylla lossnade på Rosella

Tre bilar skadades och Rosellas avgång från Mariehamn 13.00 och avgången från Kapellskär klockan 15.00 ställdes in. Rosella trafikerar som vanligt igen från och med 18.30-turen från Mariehamn, men med lite reducerad bilkapacitet.


Det som hänt är att styrbord hängdäck, eller hylla som det kallas i folkmun, rasade. Det var låsningen på en av vajrarna som firar ner den främre delen av hyllan som gick sönder och ena hörnet på den rörliga delen slog i undre bildäck. På delen som rasade finns plats för nio bilar. Inga personer skadades.
Man har tills vidare reparerat hyllan så att den kan användas och alla bokade bilar får plats på kvällens turer trots att bilkapaciteten är något reducerad.

Inga bilar fastnade på färjan då de kunde backas ut i hängdäckets andra ände. Olyckan ägde rum när däcket skulle firas ner, så alla bilar som annars hade funnits därunder hade redan kört av fartyget.
– Det är ju inte nu man vill att det här ska hända. Alla turer är knappast fullbokade men nu är det högsäsong, säger Viking Lines vice vd Jan Hanses.
De resenärer som ville fick ombokas till Amorella, som enligt tidtabell anländer till Stockholm klockan 18.55, tre timmar senare än tiden då man skulle han nått Cityterminalen med bussen från Kapellskär.