DELA

Har du fått en surfplatta av tomten?

Om du har fått en surfplatta i julklapp har du nu möjligheten att få Nya Åland på den för ett helt år för bara 100 euro, om du registrerar dig innan den andra januari. Du kan läsa tidningen i din surfplatta eller smarttelefon på samma sätt som du läser papperstidningen.

Nyans it-ansvarige Daniel Räinä berättar hur det går till. För att komma till e-nyan klickar man på den ikonen under fliken nyheter högst upp på hemsidan. Annars finns en länk här: http://www.nyan.ax/nyheter/enyan.pbs


– På hemsidan finns det en pdf som går igenom hur man gör steg för steg om man har en android-surfplatta. Om man har en ipad är det bara att klicka på app-store ikonen, säger han.
Sedan är det bara att fylla i sina nyankortsuppgifter och börja läsa tidningen. Om man inte har en prenumeration kan man ändå läsa ett nummer gratis.
– Det ser i princip ut som en vanlig papperstidning. Man bläddrar mellan sidorna genom att dra med fingret. ”swipa” som det brukar kallas. De 14 senaste tidningarna finns på internet, säger Daniel Räinä.
Man kan inte bara läsa tidningen, utan också se Åland24:s program.


Om man vill teckna en prenumeration är det lättast att göra på hemsidan. Det är bara att klicka på e-nyan och sedan går ner på sidan tills man kan klicka på ”registrera dig”. Sedan fyller man i sina uppgifter för att skapa ett konto. Med kontot kan man logga in och köpa sin prenumeration med internetbank eller kreditkort.
Om man har problem med att installera applikationen eller teckna en elektronisk prenumeration går det bra att komma in till Nyanhuset i Dalbo så hjälper vi till. Vi har öppet igen på fredag.