DELA

Hamnguiden på världens största båtmässa

Åland och Hamnguiden deltar på världens största båtmässa i Düsseldorf 18-26 januari.
– Allt fler tyska båtar kommer till Åland varje år och Hamnguiden är den första åländska gästhamnsguiden för det tyska båtfolket, skriver förlaget i ett pressmeddelandet.
En tyska upplaga av Anders Hellbergs ”Hamnguiden” gör att PQR också satsar på Tyskland. Den tyska översättningen och bearbetningen har gjorts av Thorsten Krüger på Kumlinge.
Båtmässan i Düsseldorf är med sina 220 000 besökare och nästan 90 000 kvadratmeter utställningsyta den största i världen.
– PQR säljer på mässan primärt den tyska upplagan av Hamnguiden, men gör också en helt åländsk monter med kartor, broschyrer, rollupbilder, filmer och affischer. I montern deltar också Önningebymuseet med ett bildspel: Victor Westerholm – Dusseldorf-studenten som fick ett eget museum på Åland. Deltar gör också turistanläggningen Silverskär med en presentationsfilm, skriver man i pressmeddelandet.
Den åländska montern ligger i hall elva som är en av de mest besökta hallarna med främst båttillbehör men också nautisk litteratur, sjökort och information för båtturister.
PQR-förlag delar ut pressmaterial riktat till de tyska båttidningarna och bearbetar även de stora tyska båttillbehörskedjorna. (ke)