DELA

Gun vann i Nyans stora tävling

1.573 svar lämnades in till ”Tävla med Nyan” som Nya Åland ordnat under hösten. I går drogs de tre lyckliga vinnarna.
Det var den 24 oktober som tävlingsbilagan damp ner i ålänningarnas postlådor. Tävlingen gick ut på att svara på 22 frågor om företagen som annonserade i bilagan.
Svarade man rätt hade man chansen att vinna ett presentkort hos ett företag man själv valde. Förstapris var ett presentkort på 1.000 euro, andrapris ett presentkort på 500 euro och tredjepris ett presentkort på 250 euro.
I går hölls dragningen på Nyan. Marknadschef Stefan Norrgrann fick det ärofyllda uppdraget – och dragningen ordnades på ett annorlunda sätt. Norrgrann fick tävlingssvaren strödda över sig som i ett konfettiregn, och uppgiften var att fånga tre blanketter när de singlade ner över honom.
Resultatet blev följande: Gun Johansson från Mariehamn vann förstapriset, 1.000 euro på Havsvidden. Tvåa blev Kerstin Nordqvist i Mariehamn som vann 500 euro på Citylivs, och trea blev Tage Landström i Mariehamn som vann 250 euro på Varuboden.

Bjuder familjen till Havsvidden
– Oj vad ljuvligt, det känns jättebra, säger Johansson när Nyan gratulerar henne till förstapriset.
Johansson deltar ibland i tävlingar som tidningarna ordnar, och hon brukar även delta i utlottningar och tävlingar som ordnas på olika mässor.
– Jag brukar inte vinna så ofta men nu vann jag faktiskt en fin liten kappsäck på Damernas afton förra veckan, så på senaste tiden har jag haft tur.
Johansson valde att få sitt presentkort värt 1.000 euro från Havsvidden i Geta.
– Jag tycker det är ett så fint ställe med fin utsikt och miljö. Jag har varit dit flera gånger förut.
Hur ska du utnyttja presentkortet?
– Kanske jag bjuder hela familjen på julbord där om de ordnar något sådant. Eller tar dem med dit över en helg. Jag får fundera lite, jag har inte tänkt så mycket på det ännu.
Nya Åland kontaktar de övriga i vinnartrion per telefon inom kort för att se till att ni får era presentkort.

Malin Lundberg