DELA

Framgång då ålänning brygger öl i Stockholm

William Österlund från Geta har öppnat en bryggeripub i Stockholm.
Dagens Nyheter lovordar konceptet.
– Café Proviant. I anonyma kvarter på Kungsholmen huserar Café Proviant som lyckas pricka in alla de senaste krogtrenderna. Och de gör det med bravur.
Så skriver Krogkommissionen som har som uppgift att i Dagens Nyheter betygsätta det kulinariska utbudet i den svenska huvudstaden.
Här lyckas man pricka in de flesta av den senaste tidens krogtrender. Mikrobryggeri – check. Udda styckningsdetaljer – check. Lokalproducerat – check. Kål – check. Lägg till branschspecifika Hornstullsskägg och slarv-charmig griffeltavla så förstår ni att här handlar det om krögare med omfattande kunskap om vart vinden blåser.


Tredje bryggeripuben
Nya Åland får tipset att det står en ålänning bakom succékonceptet och ringer upp krogen, som ligger på Arbetargatan på Kungsholmen i Stockholm.
– Jag heter William Österlund och är äppelodlarson från Geta, säger en glad röst i luren.
Vi får veta att han jobbat i branschen i Sverige sedan 2005 och att han för ett och ett halvt år sedan fann den lämpliga lokal som han letat efter för att kunna öppna ett litet bryggeri och en pub.
– Vi är den tredje bryggeripuben i hela Stockholm så det är ganska ovanligt.
Krogkommissionen avslutar sin beskrivning av Café Proviant med att krogens inredning är trendig utan att kännas daterad eller pretentiös.
– Kombinerat med riktigt bra kök blir det till en alldeles utmärkt upplevelse – dessutom till rimligt pris.

Titte Törnroth-Sarkkinen