DELA

Församling tvekar om Fyrens Marina

Arrendeavtalet med kommunen är inte giltigt.
Det slog Lemland-Lumparlands församlings fullmäktige fast vid sitt möte i måndags. Nu vill församlingen att turerna kring den planerade Fyrens Marina i Lumparland reds ut.

Igår skrev Nya Åland om att Högsta förvaltningsdomstolen avslagit ett besvär som privatpersoner lämnat in mot Lumparland kommuns hantering av den planerade Fyrens Marina i Klemetsby. Därmed verkade ett hinder i den långa historien om marinans förverkligande vara undanröjt.
Men nu vill Lemland-Lumparlands församling som äger marken där marinan är planerad att alla frågetecken kring hanteringen ska redas ut innan projektet går vidare.
– Avtalet från 2008 upphävdes av Ålands förvaltningsdomstol 2010 och på nytt 2011 med hänvisning till sakens initiala mörkläggning, jävsfrågor och outredda statstödsaspekter, skriver kyrkofullmäktiges viceordförande Gun Styrström och kyrkorådets ordförande Jouni Sinisalo i ett pressmeddelande.
– Efter dessa upphävande utslag har initiativtagaren Lumparlands kommun inte haft kontakt med församlingen i syfte att ersätta det ogiltigförklarade avtalet med ett nytt.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!

Alfons Röblom

alfons.roblom@nyan.ax