DELA

Förändringar i chipsfabriken

Från och med den första januari byter Chips Ab namn till Orkla Confectionary and Snacks Finland. Företaget har gått samman med godistillverkaren Panda och de två ska utgöra ett enda bolag under det nya namnet.
– Vi ser en möjlighet att bli mer effektiva i bland annat produktutvecklingsprocessen, säger Finlandschefen Pasi Flinkman.
Det är mycket på gång inom Chips ab i Haraldsby just nu, konstaterar Pasi Flinkman. Sammanslagningen med Panda är den största förändringen. Godistillverkaren, med produktion i finska Vaajakoski, och snacksfabriken ska nu agera som ett enda företag.
– Rent tekniskt fortsätter Chips ab på Åland men byter namn. Panda fusioneras till det och fortsätter inte som ett eget bolag. Men konsumenten kommer inte att märka något, varumärkena finns fortfarande kvar, säger Pasi Flinkman.
Norska Orkla, som köpte Chips Ab 2005, sammanför nu alla sina varumärken under nya namn. Det blir Orkla Food, Orkla Home & Personal och Orkla International bland annat. Chips Ab och Panda blir alltså Orkla Confectionary and Snacks Finland.
– Inte det enklaste namnet kanske, men Orkla är den röda tråden.
Läs mer i papperstidningen!

Minna Wallén