DELA

Fler hoppar på mjölkkampanj

Sparhallen och S-market har också börjat erbjuda sina kunder möjlighet att köpa mjölkkuponger.
Även Dinera vill stöda de åländska mjölkbönderna och övergår helt till åländsk mjölk från att tidigare ha erbjudit även Arla Ingman. Detta innebär för ÅCA ett årstillskott på 25 000 liter mjölk.
– Jordbruk och mjökproduktionen är ju en del av landsbygdens ekonomiska ryggrad och vi vill gärna vara med och bidra till den här viktiga näringen nu när mjölkbönderna har det tungt, säger Olle Dahl på Dinera.
Dinera leverar till närmare 80 kunder på Åland och hädanefter kommer det alltså bara finnas åländsk mjölk i lager. Men de leverar även svensk mjölk på begäran.
Blir det högre kostnader för er att övergå till åländsk mjölk
– Det blir dyrare för oss, men vi pressar våra marginarl, så slutkunderna märker inte av något. Men vi gör det för den goda sakens skull. Om alla gör något litet så kan vi tillsammans göra stor skillnad för mjölkbönderna.

Köper bara kuponger
Även Sparhallen och S-market vill dra sitt strå till stacken. Sparhallen införde mjölkkupongerna i mitten på förra veckan och S-market i helgen.
– Det är några kunder som efterfrågat det, säger butikschef Elina Fellman på S-market.
Även på Sparhallen efterfrågades kupongerna och efter att de infördes har några kunder till och med kommit in bara för att köpa kuponger, ingen mjölk.
– De vill stöda det lokala, säger Ronny Isaksson på Sparhallen.
Läs mer i papperstidningen!

Heidi Hendersson