DELA

Fira lördagen med bad, zumba och trolleri

I morgon hålls stor familjedag i Ålands idrottscenter i Godby. Det blir simning i poolerna och småningom trolleri med Tobbe Trollkarl.
Nya Åland är på plats och berättar om en ny barnklubb som startar i vår.
Familjedagarna i simhallen i Godby brukar vara populära. Tanken är att familjer ska umgås båda i idrottshallen och i simhallen.
Nya Ålands nyanställda marknadschef Laura Vauras är på plats. Dels för att berätta om Nyan, dels för att leda Zumbatomic tillsammans med Sussi Knuts.
– Nu kan alla dansa zumba, även de minsta i familjen, säger Laura Vauras. Vi leker och dansar till glad musik. Syftet är att röra på sig och ha kul!

Rebustävling
En tävling arrangeras också, det gäller att klura ut en rebus. Som vinst lottas en lotterilåda ut.
– Vi ta också första steget till Nyans barnklubb, fortsätter Laura Vauras. Den är så ny att varken formerna eller ens namnet är bestämt ännu. Men vi vet att vi startar en barnklubb i vår och börjar redan nu med att den som vill får anmäla sig. Många förmåner följer på medlemskapet, är det tänkt. Vi vill verkligen satsa på barnfamiljerna.

Trolleri
Den kände och omtyckte Tobbe Trollkarl bjuder på show klockan 15.00.
Biljetter köps förmånligast på plats på Ålands idrottscenter eller i Nya Ålands tidningshus på Uppgårdsvägen i Mariehamn. Då kostar biljetterna, men Nyankortet, 10 euro för vuxen och 6 för barn. Utan Nyankort och med betalning på plats blir inträdet 16 euro per vuxen och 11 för barnen. Simningen ingår inte i priset.
Power clubs medlemmar har gratis inträde i föräldrars sällskap.

Kiki Alberius-Forsman