DELA

”Extra hög klass på bilarna i år”

I lördags fylldes Badhusparken av bilar och bilintresserade för veteranbilsutställning. Till träffen som i år enligt arrangörerna var ovanligt städad återvänder deltagare åt efter år.
– Jag är här för artonde gången, säger Petri Lompi.
Bland nykromade kofångare och glänsande nylackade motorhuvar trängs veteranbilsentusiasterna för att inspektera varandras vrålåk. I de många olika klasserna röstar utställarna själva fram den bäst customiserade, alltså ombyggda, bilen, den bästa 50-talsbilen, bästa 60-talsbilen och så vidare. Den övriga publiken har makten i utdelningen av den största pokalen, People´s Choice.
I gräset bakom en blå öppen bil sitter Petri Lompi från Nystad i riket, som tagit hem båda sorternas priser i tidigare utställningar.
– Förra gången jag ställde ut den här bilen här på Åland vann jag både för bäst customiserad bil och People´s Choice, säger han.
Petri har jobbat hårt för att få bilen i skick.
– När jag tog över den var den ett totalt vrak, rostig och utan golv. Sedan har jag fixat upp den och byggt om. Jag har gjort det mesta själv, förutom specialjobb med målning och kromning och sådant.
Petri är erfaren Ålandscruisare, på plats för artonde året i rad.
– Det här är en högklassig träff. Personligen skulle jag dock önska att se fler bilar från 40-50-talet, istället för alla 60-70-talsbilar som kommer hit.
Läs mer i papperstidningen!

Ida Kronholm