DELA

Ek tar över som Central-apotekare

Nu är det klart att Johan Ek tar över som apotekare vid Central-apoteket i Mariehamn. Han efterträder Börje Hägerstrand som går i pension efter nästan 70 år i apoteksbranschen.
För ungefär 1,5 år sedan förordade landskapsregeringen i sitt utlåtande till Fimea, läkemedelscentralen i Finland, att Johan Ek skulle efterträda apotekare Börje Hägerstrand, som drivit Central-apoteket sedan 1974. Nu är processen klar och i början av oktober gör Börje Hägerstrand sin sista dag som apotekare och därefter tar Johan Ek över.
– Det känns riktigt bra och fint att få fortsätta Börje Hägerstrands gedigna arbete, säger Johan Ek.

Godby också
Ek har tidigare jobbat 13 år som provisor vid Nya apoteket, varav 5 år som föreståndare, innan han för tre år sedan tog över som apotekare vid Godby apotek.
Processen med att hitta en ny apotekare till Godby har precis inletts. Beroende på om någon besvärar sig eller inte över Fimeas kommande beslut om ny apotekare kan det ta mellan ett halvt eller två år att utse en efterträdare till Finströmsapoteket.
– Jag är skyldig att driva apoteket i Godby vidare tills det att en ny apotekare är utsedd, så jag kommer att köra emellan de två apoteken. Och jag vet ju att det är jätteduktig personal i Godby och detsamma vid Central-apoteket så det kommer inte att bli något problem, säger Johan Ek.
Varför ville du bli apotekare vid Central-apoteket?
– Det är ett större apotek och har ett mycket gott anseende. Därtill är det mer praktiskt för mig då det ligger i Mariehamn, vilket innebär kortare arbetsresor.

Anna Björkroos