DELA

Eckerö Shipping kallar till samarbetsförhandlingar

Eckerö Shipping inleder samarbetsförhandlingar med några av sina anställda. Det uppger man i ett pressmeddelande som skickades ut nyss.
Så här skriver rederiet i ett pressmeddelande:
”Med anledning av den ekonomiska situationen och verksamhetsförutsättningarna för frakttrafiken överväger Eckerö Shipping att sälja ett av de mindre systerfartygen och flagga om eller sälja tre av de övriga fartygen. I enlighet med lag om samarbete inom företag skall samarbetsförhandlingar föras med de anställda som berörs av förändring. Med anledning av detta har Eckerö Shipping i dag kallat berörda fackförbund till samarbets-förhandlingar.”
Tidigare i dag gick Eckerö Shipping även ut med nyheten att man ingått ett samarbetsavtal med Italienbaserade rederiet Med Cross Lines. I det pressmeddelandet skriver man såhär:
”Eckerö Shipping har, redan under en längre tid, på grund av sviktande marknad i våra närmaste fartområden varit tvungna att flytta tonnage till medelhavsområdet och operera på spotmarknaden. För att säkerställa sysselsättningen för våra ro-ro-fartyg behövs ytterligare kontakter och marknadsföringskanaler i medelhavsområdet. Genom samarbetet med MXL hoppas vi säkerställa sysselsättningen för våra ro-ro-fartyg samt öppna upp nya möjligheter i framtiden.”

Läs mer i Nya Åland i morgon. (ml)