DELA

De ordnar skolmästerskap i Wordfeud

Ett nytt skolmästerskap ser dagens ljus på Åland.
Eleverna i årskurs 6 till 9 i Strandnäs skola ordnar en turnering i wordfeud.
Elevrådet i Strandnäs bestämde förra veckan att en wordfeudturnering ska ordnas i skolan under våren. Det var resursläraren Marcus Svensson som kom med idén och han säger att eleverna köpte den direkt.
– Wordfeud handlar ju om ord så det har mycket med skolan att göra. Man får ett bättre ordförråd och övar sin stavning, säger Svensson.
Han får medhåll av Julia Liewendahl i 8A. Hon säger att man lär sig nya ord när man spelar.
– När man ser vad de man spelar mot skriver.
Liewendahl spelar wordfeud ofta men tänker inte delta i turneringen. Det tänker däremot hennes elevrådskollega Cajsa Hallbäck i 7C.
– Jag är inte så bra men jag ska vara med ändå. Jag har just börjat spela wordfeud men det är ju precis som Alfapet och det har jag spelat mycket. Min farmor och pappa älskar Alfapet så vi har alltid spelat det mycket hemma, säger hon.

Final i auditoriet
För att spela wordfeud, som är ett slags elektroniskt Alfapet, behöver man en mobiltelefon eller en surfplatta. De elever som inte äger sådan teknik får låna den från skolan.
Hittills har 16 elever anmält sig till turneringen. Anmälningstiden går ut på fredag och nästa vecka drar matcherna i gång.
Finalen hålls så småningom i skolans auditorium och då kopplas mobiltelefonerna till projektorer så att hela skolan kan följa matchen och se vem som blir Strandnäs wordfeudmästare.
Läs mer i papperstidningen!

Malin Lundberg