DELA

Dagisbarn flyttar efter fuktskada

Barnen på gruppfamiljedaghemmet Trollebo i Finström Godby flyttar i veckan till en ny lägenhet på Björkvägen. Orsaken är att man upptäckt fuktskador i ett kök.
Personalen på Trollebo upptäckte tidigare i vintras en konstig lukt i gruppfamiljedaghemmet. Man genomförde fuktmätningar som visade förhöjda värden i ett av lokalens två kök.
– Vi stängde köket och barnen har inte varit där sedan dess. Sedan har vi varit i kontakt med ÅMHM (Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet) och nu beslöt vi att flytta verksamheten till en lägenhet på Björkvägen som blev ledig, säger kommuningenjör Fredrik Molinder.
– Vi mätte fukten i lokalen på Björkvägen och där är allt okej, tillägger han.
Björkvägen blir en preliminär lösning för de sju barnen och de två anställda på gruppfamiljedaghemmet. Det är inte heller säkert att de flyttar tillbaka till Trollebo när den lokalen renoverats.
– Vi har lite olika alternativ som ska utredas. Vi har en del i socialkansliet som står tom, Godby gamla dagis står tomt och en del av Pålsböle skola står tom. Så vi ska kolla upp de här alternativen, man vill ju gärna ha lägenheterna som hyreslägenheter och inte boka upp dem för dagisverksamhet, säger Molinder.
Malin Lundberg