DELA

Bob blev slagen av vildsvin

Gråhunden Bob attackerades av ett vildsvin under jakt förra veckan.
– Han har några stygn i baken nu, men det är ingen fara med honom, säger ägaren Kent Nordlund.
Torp jaktlag har länge misstänkt att ett vildsvin rör sig i södra delarna av Hammarland. Man har observerat spår i Torp, Vestmyra och Näfsby.
För ett par månader sedan satte man upp en så kallad åtelkamera för att försöka fånga vildsvinet på bild. I december plåtade kameran vildsvinet för första gången, och natten mot måndagen förra veckan fångades vildsvinet på bild igen. Det var ett stort exemplar, och man misstänker att det är en galt.
– Jag hade tjärat in ett träd nära kameran och den har slagit med betarna mot det intjärade trädet, säger Rikard Eriksson som äger åtelkameran.
På måndagen gav sig Torp jaktlag ut för att jaga vildsvinet. Hundägaren Kent Nordlund följde med med sin sex-årige gråhund Bob. Bob släpptes och efter en stund hittade han vildsvinet.
– Vi såg på pejlen att han hade hittat grisen och han skällde på den flera gånger, säger Nordlund.
När Nordlund och jaktlagets ordförande Jan Karlsson kom fram till hunden var vildsvinet borta. Man beslöt då att avbryta jakten eftersom det hunnit bli mörkt.
Väl hemma upptäckte Nordlund att Bob blivit slagen av vildsvinet. Han hade ett sår på bakdelen som troligtvis orsakats av vildsvinets betar. Nordlund förde Bob till smådjurskliniken i Godby och där syddes såret med flera stygn.
Läs mer i papperstidningen!

Malin Lundberg