DELA

Björklund gör nytt försök köpa mark

Det går riktigt bra för krögarparet Michael och Jenny Björklunds satsning med Smakbyn i Kastelholm.
Det här är första sommar för anläggningen – som de vill att ska växa ytterligare.
– Vi har haft en otrolig början. Det är jätteskojigt. Och så mycket turister. Det är bra för alla oss företagare som sysslar med turistverksamhet, säger Michael Björklund.
Samtidigt fortsätter planerna på det hotell som ska byggas i närheten av restaurangen. Enligt Michael Björklund handlar det om ett 4.000 kvadratmeter stort hotell med ungefär 60 rum. Hotellet ska byggas i samma stil som Kastelholms slott.
Det är många ansökningar som ska skickas in och tillstånd som ska sökas. Bland annat vill Björklund köpa en bit mark som finns i anslutning till Smakbyn. En ansökan har lämnats in till landskapsregeringen.
– Det är väl sjätte eller sjunde gången vi ansöker och vi har fått avslag varje gång. Det är en fil som är i anslutning till Smakbyn och vi behöver marken för byggnadsrätten. De tycker väl att marken är för kulturellt betydelsefull men det är inte så att vi tänker bygga något där. De vill att marken ska vara parkering och vi har sagt att vi kan skriva under ett papper där vi förbinder oss att ha det som parkering. Vi vet att det är en kulturhistorisk plats och vi är alltid försiktiga, säger Michael Björklund.
Läs mer i papperstidningen! (ar)