DELA

Biaudet klar vinnare i Nyans pejling

Eva Biaudet ser ut att locka flest åländska röster i presidentvalet. I Nya Ålands valpejling på nätet får Sfp-kandidaten 40 procent av rösterna, vilket är mer än dubbelt fler än tvåan, Paavo Lipponen (S).
Om det var presidentval i dag skulle Eva Biaudet vinna stort på Åland. Det visar Nya Ålands valpejling på nätet.
Under gårdagen fick 500 besökare på Nya Ålands hemsida svara på vilken presidentkandidat de tänker rösta på. Tydlig vinnare i är Eva Biaudet som plockar åt sig 201 röster, vilket motsvarar 40 procent. På andra plats kommer Paavo Lipponen med 98 röster, vilket är drygt 20 procent.
Tredjeplatsen kniper Samlingspartiets Sauli Niinistö med 14 procent av rösterna, som följs av De grönas Pekka Haavisto (8 procent), Sannfinländaren Timo Soini (7 procent) och Vänsterförbundets Paavo Arhinmäki (4 procent).
Det sämsta resultaten i valpejlingen fick Kristdemokraternas Sari Essayah som fick två röster och Centerns Paavo Väyrynen, som fick nio röster.
Eva Biaudet tror att förstaplatsen i valpejlingen beror på att hon besökte Åland tidigt under sin presidentvalskampanj.
– Det här är jätteroligt för mig. För ålänningarna är det viktigt med en president som vill lyssna och som är beredd att utveckla den åländska självstyrelsen. Processen med att utveckla en ny ramlag för den åländska självstyrelsen är väldigt spännande och intressant och jag hoppas det ska utmynna i ett bra resultat, säger Eva Biaudet till Nya Åland.
Läs mer i papperstidningen!

John Granlund