DELA

Bastunkvällar för åländska band

Duon Elin och Lucas är ett av fyra band som bokats till den första kvällen i Träffpunkts ungdoms nya konsertserie.
Bastun i Badhusparken har varit en bra scen för rockband sedan sjuttiotalet. Nu vill Träffpunkt ungdoms arbetsgrupp för främjandet av den åländska livemusikscenen, också kallad Svart Hare, lyfta fram nya och gamla åländska band.
Den 3 februari ordnas den första kvällen med fyra lokala band, Rockacide, Elin och Lucas, Trassel och Buck Tramp. Det är fritt inträde och banden spelar gratis.
– Det är en chans för banden att visa upp sig och få publicitet, säger Felix Quarnström i Svart hare.
Fyra konsertkvällar planeras i vår, den första fredagen varje månad. Om band och publik är intresserade kan det bli en fortsättning i sommar.
Åldersgränsen på Svart hare-kvällarna är sexton år. Men banden kan vara hur unga eller gamla som helst, säger Quarnström.
– Om det finns något band som vill spela här så är det bara att ta kontakt.
I arbetsgruppen ingår också Anders Östman, Charlie Holm, Viktor Löfroth och Bo Söderlund.

Flera bokningar
Bastun har en hel del annat på gång den närmaste tiden. Lördagen den 4 februari spelar stockholmsbandet Tiger Bell punk och garagerock. Den 10 februari kommer svenska stoner rockarna Ponamero Sundown.
Den 11 februari är tre åländska punk/metalband bokade – Obnoxious Youth, Antichrist och Speedtrap.
Och den 25 februari kommer stockholmsbandet Leo Med Lådan med åländske Leo Lundberg på sång till Bastun – som förband för svenska Boris And The Jeltsins. Båda band spelade på Island in the Sun-festivalen i fjol. (pd)