DELA

Avelstjur dödade sin husbonde

Det var i samband med utfodringen av sin lösgående köttdjursbesättning som Stefan Isaksson i Finström Rågetsböle, så tragiskt omkom i lördags på förmiddagen.
Stefan Isaksson var i färd med att utfodra sina djur som vistas i lösdrift på ett område i anslutning till gården i Rågetsböle. Med traktor körde han ut en ensilagebal som skulle placeras i foderhäcken på betet.
I samband med att han stigit ur traktorn anfölls han av okänd anledning av den hornlöse avelstjuren som förmodligen klämde honom till döds mot traktorn. Stefan Isaksson var ensam när olyckan inträffade, men hans far Leif kom mycket snabbt till platsen och kunde larma om hjälp.
Hans liv kunde ändå inte räddas.

Polisundersökt
Kriminaltekniker har varit på plats och undersökt och dokumenterat olycksplatsen.
– Eftersom det var en olycka kommer det att göras en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa dödsorsaken, säger kommissarie Olof Lindqvist vid polisen.
Exakt vad som hänt vill man inte gå ut med i dagsläget, men uppger sig ha fått en bild av vad som hänt.

Rutinerad jordbrukare
Stefan Isaksson var 45 år och brukade släktgården i Rågetsböle. Han var agrolog till utbildningen och arbetade som lantbruksinspektör vid landskapets jordbruksbyrå med ekologisk odling som ansvarsområde.
Han var en rutinerad jordbrukare med livslång vana att handskas med djur. Han var mycket intresserad av avelsarbete och satsade på kvalitet i sin besättning.
I tjänsten som ekologisk inspektör var han uppskattad av odlarna. Han visste hur teorin skulle omsättas i praktiken på bästa sätt och han talade bokstavligen med bönder på bönders vis.

MAJ-LEN LINDHOLM/LINA ANTMAN

maj-len.lindholm@nyan.ax