DELA

Arg resenär rasar mot Flybe

– Flybe bryr sig inte alls om resenärerna. De tycker att saken är klar bara de betalat tillbaka pengarna för inställda flygturer.
Det säger en ålänning som råkat ut för en rad inställda eller ombokade Flybeturer.
Det räcker inte med att betalat tillbaka pengarna, säger den arga resenären som flera gånger försökt ta sig ut i Europa med Flybe.
Han reser ofta utomlands och var glad när Flybe inledde sin trafik mellan Mariehamn och Helsingfors. Biljettpriserna var låga och han skulle kunna flyga vidare utomlands med samma bolag.
Men han har blivit besviken och förbannad gång på gång.

Bokning försvann
Till exempel den 15 september bokade han Flybetur från Mariehamn till Helsingfors och vidare ut i Europa i början av januari.
När han gick in på Flybes sajt i mitten av oktober och kontrollerade tiderna hittade han inte bokningen.
– Jag kontaktade Flybe som sade att flyget var inställt. Det var inte enkelt för mig att boka om för det handlade om två flygturer. Jag måste annullera hela bokningen.

Blivit bättre
Flybes kommersiella chef Fred Kochak är bestört över att resenären i Nya Ålands artikel haft så många problem med inställda turer och bristande punktlighet.
– Jag är mycket besviken och vill gärna få reda på fler detaljer, säger han.
Han hävdar att resenärens problem inte är representativa för Flybes verksamhet under de senaste månaderna. Däremot var de inställda turerna fler under hösten och vintern då man också hade problem med punktligheten, medger han.
Läs mer i paperstidningen!

Patrik Dahlblom