DELA

Ålänningar illustrerade julkalender för tv

Carl-Johan Listherby och Linus Kullman från Mariehamn, som driver produktionsbolaget Naive i Stockholm, har illustrerat årets svenska julkalender för SVT.
– Det är en fantastisk ära, säger Carl-Johan Listherby.
Carl-Johan Listherby och Linus Kullman har haft julkänsla hela året, får man anta. Så länge har de nämligen jobbat med specieleffekterna till årets svenska julkalender – ”Barna Hedenhös uppfinner julen” – som hade premiär i går i SVT. Men inte nog med att de sköter alla specialeffekter till den rörliga kalender, dessutom har de illustrerat papperskalendern.
– Vi fick frågan redan i våras om vi ville göra den också. Och det är ju en fantastisk ära, det är en sådan grej man kommer ihåg från när man själv var barn och satt och väntade på att få öppna nästa lucka, säger Carl-Johan Listherby.
Han och Linus Kullman bestämde själva idén och fick sedan ytterligare hjälp av illustratören Emil Maxén för att färdigställa kalendern.
– Vi ville få med så mycket som möjligt från tv-kalendern utan att avslöja vad som skulle hända längre fram. Vi visste ganska tidigt att vi skulle göra två bilder. När man öppnar en lucka fortsätter bilden där bakom. Vi har gömt det mesta som ska hända i luckorna.
Läs mer i papperstidningen!

Minna Wallén